Zo krijg jij in 3 weken een strandlijf

Bijna zomer: zo krijg je in 3 weken een strandlijf

Thea Artikelen

Wat zeg je? Het is al strandweer? Ja, dat klopt. Maar ben je ook al ‘beach ready’, heb je al een strandlijf? Ik eerlijk gezegd nog niet. Maar ik weet dat ik het over 21 dagen (ja, dan is het namelijk zomer!) wel wil hebben. Doe je met me mee?

Of je de term ‘strandlijf’ nou wel of niet trekt, ook jij verschijnt deze zomer het liefst zo zelfverzekerd en comfortabel mogelijk op het strand of in het zwembad bij je hotel. En jij weet zelf of je je nu, op dit moment, zo voelt. Is het antwoord op die vraag ‘nee’, lees dan vooral verder. Geloof me: als je het wílt, dan is ook voor jou een goed strandlijf haalbaar.

1. Eet altijd een ontbijt, lunch en diner. Met tussendoortjes in de ochtend en middag

2. Probeer elke dag zoveel mogelijk fruit en groente te eten

Zo krijg jij in 3 weken een strandlijf

3. Zorg dat je bij elke maaltijd wat eiwitten binnenkrijgt

Zo krijg jij in 3 weken een strandlijf

4. Drink gemiddeld acht glazen water per dag (doe er bijvoorbeeld wat schijfjes citroen, muntblaadjes of stukjes gember in als je dat lekker vindt)

5. Vermijd geraffineerde koolhydraten (die zitten in brood, koekjes, pizza, taart, etc); eet vooral pure voedingsmiddelen (bewerkt voedsel beïnvloedt vaak je hongergevoel) en drink zo min mogelijk alcohol en koffie

6. Behalve op je eten letten, moet je natuurlijk ook bewegen
Zo krijg jij in 3 weken een strandlijf
Ga fietsen, wandelen of hardlopen en neem vaker de trap. En probeer minimaal drie keer per week een workout te doen. Ga naar de sportschool, schakel een personal trainer in of zoek (lekker low budget) goede workouts op internet. Er zijn er genoeg te vinden. En doe het gewoon. Geen excuses. Denk aan hoe blij je straks bent als je zelfverzekerd het strand oploopt.
Thank us later!

Je kunt natuurlijk ook gewoon meedoen aan de 21-dagen challenge. Dat is drie weken supergezond en clean eten, met als gevolg: afvallen, vet verliezen en in shape komen!
Waar je ook voor gaat: succes en stel jezelf niet teleur!
Dat strandlijf is echt haalbaar.

Thea Tijssen is freelance redacteur voor diverse (online) magazines. Naast schrijven, houdt ze van gezond eten en sporten, maar omdat ze ook dol is op borrelen en uit eten gaan, is ze altijd op zoek naar manieren om (nog) gezonder te leven. Ze woont in Amsterdam samen met haar man en hun twee zoontjes.